Japońska ostra zupa z makaronem, owocami morza, warzywami i jajkiem
Składniki - porcja dla czterech osób:
- około 2 litry klarownego chudego rosołu drobiowego
- drobny makaron może być z paczkowanych zupek chińskich
- kilka małych liści kapusty pekińskiej lub zamiennie parę liści szpinaku
- dwie ugotowane marchewki pokrojone w plasterki
- parę sztuk namoczonych w ciepłej wodzie grzybów shiitake
- trzy średniej wielkości ugotowane krewetki
- 200 gramów ugotowanego lub usmażobnego mięsa z fileta z kurczaka pokrojonego w plastry
- 4 jajka ugotowane na twardo i przekrojone na pół
- szczypior
- paluszki krabowe pokrojone na małe kawałki
- gotowany zielony groszek może być z puszki
- 200 gramów gotowanej szynki
- glony wakame lub kombu
- pędy bambusa z puszki
Zobacz jak przyrządzić zupę Haemul Ramen >>>
|